Clubul Alpin Român organizează curs de formare în domeniul avalanşelor

Clubul Alpin Român, în colaborare cu Facultatea de Geografie, Universitatea din București (Departamentul de Geomorfologie – Pedologie – Geomatica), Administrația Naționala de Meteorologie, Salvamont Bușteni, va organiza Cursul de formare în domeniul avalanșelor, în perioada 17 – 19 martie 2017, la Bușteni.

Atelierul va fi susținut de către dr. Anca Munteanu (Facultatea de Geografie, Universitatea din București, Comisia de Avalanșe C.A.R.), Irinel Grigore (meteorolog în cadrul programului de nivologie al Administrației Naționale de Meteorologie), Mihai Andy (Salvamont Bușteni), Dan Vasilescu (CAR București).

Acest curs este deja tradițional, iar după o pauză de un an, în sezonul în care se împlinesc 40 de ani de la cea mai tragică avalanșă care a avut loc în Carpații românești și 10 de la dispariția Mariei Dana Moțoiu, cea care a inițiat programul nivologic din România.

Cursul se adresează tuturor celor care sunt interesați de problemele avalanșelor, ale zăpezii, ale riscurilor asociate, ale precauțiilor, de utilizare a echipamentului necesar, de mersul în siguranță iarna la munte.

Atelierul se va desfășura la Căminul Alpin din localitatea Bușteni (Valea Prahovei – Munții Bucegi). Prezentările teoretice vor fi ţinute acolo şi sesiunile practice în apropiere.

Pentru mai multe detalii și înscrierea la curs click aici.

Ghid Tur

Cu o experiență de peste 8 ani în editarea de ghiduri turistice și reviste de specialitate, atât în mediul online cât și tipar, am pornit la drum cu un nou proiect. Pe lângă experiența editorială echipa noastră vine și cu o vastă experiență de teren, membrii echipei fiind pasionați de călătorii, drumeții montane și sporturi outdoor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *