Alpiniștii craioveni rătăciți în Masivul Retezat căutați de salvamontiști

Actiune salvare Salvammont
Actiune salvare Salvammont

Salvamontiștii hunedoreni continuă azi, cu un efectiv sporit (22 salvatori montani și 4 voluntari), localizarea celor doi alpiniști dați dispăruți alaltăieri (sâmbătă 18 martie) în zona Peretele Bucurei.

Alături de cele două echipe ce au plecat în zori din Gențiana pe Valea Pietrele și de la Cabana Pietrele pe Valea Stânișoarei participă și o echipa Salvamont Valea Jiului, care au pornit din sud, de la Cabana Buta prin Poiana Pelegii către Căldarea Bucurei, vizate fiind locurile pe unde s-ar fi putut retrage cei doi alpiniști.

Operațiunile de căutare a celor doi alpiniști din Craiova, care au plecat sâmbătă spre un traseu de cățărare din Masivul Retezat, au fost oprite temporar duminică din cauza viscolului puternic, a ninsorii și a ceții dense.

Alpiniștii din Craiova fac parte dintr-un grup mai mare care a venit la Refugiul Gențiana, din Retezat. Cei doi au plecat sâmbătă spre zona ”Pereții Bucurei”,spre un traseu omologate. Dispariția celor doi a fost semnalată de colegii acestora care au și pornit în căutarea lor sâmbătă seara când cei doi trebuiau să se întoarcă la refugiu.

Salvamontiștii au pornit în căutarea celor doi duminică dimineață luând în calcul mai multe variante și speră că cei doi alpiniști au reușit să se retragă către refugiul Bucura sau și-au putu improviza un bivuac.

Ghid Tur

Cu o experiență de peste 8 ani în editarea de ghiduri turistice și reviste de specialitate, atât în mediul online cât și tipar, am pornit la drum cu un nou proiect. Pe lângă experiența editorială echipa noastră vine și cu o vastă experiență de teren, membrii echipei fiind pasionați de călătorii, drumeții montane și sporturi outdoor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *